Senegal’de Kuranı Kerim Dağıttık

Senegal'de Bir İyilik Yolculuğu: Kur'an-ı Kerim Dağıtımı

Batı Afrika’nın okyanus kıyısındaki incisi Senegal’de Hedef Derneği olarak bir sosyal sorumluluğu yerine getirdik. Derneğimizin gerçekleştirdiği Kuran-ı Kerim dağıtımı sonrası, tarihi zenginliklere ev sahipliği yapan bu bölge bilinçlenme konusunda yeni bir ivme kazandı. Ancak bu anlamlı hareket sadece Kuran-ı Kerim dağıtımıyla sınırlı kalmadı. Kardeşlik ve dayanışma bilinci daha da güçlendi.

Senegal, 196.722 km²’lik yüzölçümüne sahip olup, yaklaşık 16 milyon nüfusla yaşamın her rengini içerisinde barındırıyor. Ülkenin %92’si Müslüman nüfustan oluşuyor, bu da yaklaşık 14.7 milyon insanın İslam’a gönül verdiğini gösteriyor. Ancak nüfusun çoğunluğu temel dini eğitim materyallerine ulaşma da sıkıntılar yaşıyor. İşte bu noktada Hedef Derneği olarak umudun ışığını daha da parlatacak bir etkinliği hayata geçirdik ve Kur’an-ı Kerim dağıtımını gerçekleştirmiş olduk.

Derneğimizin gönüllüleri ve üyelerinin özverili çalışmalarıyla, Senegal’in dört bir yanındaki talebeler için adeta bir bayram havası esti. Bu seferberlik, dini bilincin artmasına katkıda bulundu. Bu etkinlik, sadece Senegal’in değil, tüm Afrika’nın yüzünü güldürmeyi hedefleyen bir misyonun parçası oldu. Hedef Derneği olarak Afrika’nın dört bir yanında eğitim etkinliklerine destek olarak kıtanın yarınlarına ışık tutmaya devam ediyoruz, o toprağın evlatlarına umut oluyoruz ve bu umudu yaymaya devam ediyoruz.

Diğer öne çıkan haberlere göz atmak için tıklayınız.

Yorum yap